Novi Sad
19.06.2011.
09:33 > 08:50
Sutra će biti održano novo ročište u sudskom procesu u kojem bivši vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević tuži Grad.
  • roki

    20.06.2011 10:25
    Gde je sada Maja Gojković.Pa ona je to zakuvala dok im je Dević trebao.Sada neka ona plaća.Deviću samo napred dok si trebao radikalima bilo je dobro a sada su se svi sklonili.Znam da to nisi pošteno zaradio ali nisi ni prvi ni poslednji tajkun u Srbiji.Ja nemogu da Vas vidim očima ali ovoga puta si stvarno u pravu i gledaj kako znaš da im otmeš lovu.Imam 10 % ako dobiješ sud.Pozdrav!
  • www

    19.06.2011 20:14
    Zar se niko od vas nije zapitao kako je dotični uopšte došao do preduzeća "Autovojvodina". A od toga je sve počelo.... Ne mislite valjda da je iz svog džepa izvadio garanciju koju je bankama morao da da za kredit za stanicu? Ne mislite da je radom itrudom zaradio preduzeće koje je bilo jedno od najprofitabilnijih u SFRJ i to bez ikakve stanice, a on ga je potpuno upropastio? Ne budite naivni, on je Miloševićev ratni profiter, a sve ostalo je smešna priča!
  • gavra 2.

    19.06.2011 14:14
    Al ima lepu veliku tibu. Taj kanda nije gladan, kao sto su bili (jesu) radnici njegove propale firme...
  • @ Novosađanka

    19.06.2011 12:58
    Da, da, a kada bi saznala da su negde neka snizenja krpica presla bi ti i bosa preko trnja i u visokim potpeticama preko dzombavih njiva samo da stignes tamo. Tada ti lokacija ne bi igrala ulogu.
  • mario

    19.06.2011 10:25
    malo setaj
    Novosadjanko, lokacija nove stanice je idealna, vi bi sve da sabijete u centar grada, pa to nigde nema... Novi Sad je takav da ga mozes prepesaciti s jednog na drugi kraj grada za kratko vreme.
  • aleks

    19.06.2011 09:44
    stanica
    Da se vise ne lupa glava oko toga...ukratko samo da ljudi znaju..
    1.Ima pravo na tuzbu
    2.tadasnja vlast mu je sve potpisala zajedno sa republickom,on to ima dokumentovano pa cak i ako njegova tuzba ne prodje i odbije se mnogo vise ce nas kostai kad nas tuze Setra i Mercedes jer on ima i sa njima ugovor..
    A mi gradjani cemo sve3 to platiti i to sve sa kamatom....Kako je ona prosla kriva sto je to potpisala tako je i ova sadasnja kriva STO NISTA NIJE URADILA I SVE ODUGOVLACI SAMO DA JGSP NE BI PUKAO KAO TIKVA,prema tome ne zaludjujte se inace sto vise odugovlace vise cemo platiti...
  • @Mirko

    18.06.2011 15:12
    Sta si "zapeo". Covek i sam kaze da je lokalac. Na selu autobus staje pred svakom kucom, po potrebi, i zato tamo nema [stanicnog] monopola.
  • @Novosađanka

    18.06.2011 15:10
    Zasto bi se neko nagadjao sa bilo kim. Pa nije on krimos iz ZES okruzenja. Covek je lepo, civilizovano, tuzio i ceka se presuda. Tako i treba da se resavaju sprorovi a ne sramnim metodama koje ste, kanda, naucili u vasoj stranci ili u vasoj kuci. U savremenom svetu postoji sud. Primitivci i kriminalci traze druga resenja.

    PS Cini mi se da je Devic u pravu, ne zavisno od toga da li je "nova" stanica na dobrom mestu ili niije..
  • Lokalac

    18.06.2011 11:19
    za Mirka
    Kada pročitate još jednom ali malo pažljivije moj tekst shvatićete da ja nisam rekao da je svako ko ima stanicu monopolista niti sam komentarisao da li je stanica prirodan monopol ili ne jer to za celu priču nije ni bitno.Ono što je po mom mišljenju jasno i to treba reći, je to da je g.Dević pokušao da konkurenciju u svom poslu eliminiše uz pomoć tadašnjih gradskih vlasti,pa kad u tome nije uspeo ,onda je tužio tu istu vlast.Da li je ta konkurencija zdrava ili ne je drugo pitanje i o tome možemo da se možda i složimo.Takođe,pošto ste inženjer držite se ipak svoje struke a ne prava.Ja se u mom tekstu ne bavim tehnikom niti spekulacijama ko je potkupljen a ko ne ,pa mi edukacija iz te oblasti nije ni potrebna.Ako imate dokaze o korupciji zna se gde treba da to kažete.
  • gavra

    18.06.2011 08:38
    Ko sa djavolom tikve sadi....
  • Novosađanka

    17.06.2011 20:09
    Nije dovoljno da autobuska stanica bude samo lepa već je još važnije da je pristup i dolazak na stanicu povoljan a lokacija ove stanice je katastrofa za građane koji žele da putuju. Svaki dolazak uglavnom zahteva promenu bar dve autobuske linije a i kolima je pristup problematičan jer skretanje kod mlekare traži mnogo strpljenja pošto je taraskrsnica prilično opterećena. Postojeća stanica ima idealan položaj u odnosu na gradski saobraćaj dok je za Devićevu stanicu prilagođavanje gradskog saobraćaja nemoguće. Pošto se upustio u pogrešnu ivesticiju u saradnji sa Majom i SRS neka se sa njima i nagodi oko sopstvenog promašaja.
  • Mirko

    17.06.2011 19:59
    Za lokalca!
    Kada ćete već jednom shvatiti da je stanica prirodan monopol!Po Vama svako ko ima stanicu je monopolista,gle molim te!!!
    Prevoznici se vade,jer su bili potkupljeni od strane Jerkvića,Stanaja,Ananija i družine!
    I još nešto,nisu hteli na našu stanicu zato što smo mi normalno prešli,a oni na staroj pokupili naše putnike,jer takodje potkupljeni Pejić i pokojni Grbić nisu puštali gradske linije do naše ATP"Vojvodina",kako bi putnici ostali ostalim prevoznicima.
    Lokalac malo se edukuj,inženjer sam saobraćaja pa ti mogu pomoći,samo se javi!
  • @Lokalac

    17.06.2011 18:44
    Siguran?

    Da li ti sugerires da je sudski spor besmislen i da ce ga Devic izgubiti? Ili mislis nesto drugo?

    PS 100.000.000 evrica nije malo.
  • Lokalac

    17.06.2011 17:30
    Nije zdravo biti ~alav
    Ajmo od početka ove priče jer u tom grmu leži zec.Gdin Dević je hteo da ima apsolutni monopol na vršenje stanične usluge u NS i taj njegov pokušaj je bilo njegovo legitimno pravo .U tom cilju pokušao je da sa ex gradonačelnicom i njenom strankom to legalizuje kroz pravnu formu -putem ugovora.Međutim,pošto u pravu postoji sentenca da ne možeš preneti na drugog više od onog što sam imaš ,tu smo došli do prave stvari, a to je da niko, pa ni "naša Maja" nije mogla, a očigledno da to kao ipak solidan pravnik ni u ugovoru nije htela da napiše,da se g. Deviću daje apsolutni monopol na vršenje stanične usluge u našem Novom Sadu.
    To što je neko namerno ili samo nestručno g.Deviću taj ugovor protumačio da će on po tom ugovoru imati takav monopol,nije problem Grada Novog Sada već problem g.Devića sa lošim izborom savetodavaca.Dakle,ceo sudski spor je naduvan i grad ne bi smeo da ga izgubi.Pa jel nam gradonačelnik advokat il nije?Takođe,da je bio pametan ,pa da je u toj situaciji svoju bez sumnje lepu stanicu ponudio kao alternativnu lokaciju za stanicu ili pokušao da se dogovori da je bilo kako aktivira jer je i to bolje nego da zjapi prazna,g.Dević je i dalje ostao alav ali na svoju štetu.Šteta što je tako lep objekat ostao neupotrebljen.

  • Deleteboy

    17.06.2011 17:20
    URS
    ma daj Devicu plati Maji njen deo i da zavrsimo ovu lakrdiju oko stanice
  • boco

    17.06.2011 11:49
    sta on trazi ???
    Sta on ima da trazi ?? Zna s kim, kako i na koji nacin se dogovarao i sad kad je izvisio place i nesto trazi. Stanica mu je svetska i po tim pitanju je u redu, ali s kim se dogovarao sad mu je tako kako je. Osnovao je svojoj zeni TV stanicu i tamo moze da prica i zali se kome god hoce i da trazi sta god hoce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna